Om mig

Mamma till tre pojkar, gift sedan några år tillbaka. Arbetar som handläggare. Bor i en liten sovande svensk stad där jag nu börjat, mycket smått, jobba som politiker. Ägnar en stor del av fritiden till träning då jag också leder egna pass inom Friskis & Svettis.
Jo, just det - en sak till. Jag har ibland ganska starka åsikter och står för dom! (Men ändrar gärna åsikt om du kan övertyga mig med fakta. :)

torsdag 28 april 2011

Fettskatt...?

En ny rapport har lagts fram om svenskarnas skenande övervikt och författarna anser att en s.k "fettskatt" borde införas.

Ja - just skatter är ju välkända att lösa alla olika problem. (Hm...? *funderar* Det kanske vore nåt för sjuka och arbetslösa? Inför en extra skatt för dom?)

Skenande övervikt ÄR ett problem i Sverige idag (världen idag). Men att någon extra skatt skulle råda bot på det...? Problemet börjar redan på dagis anser jag. -Först och främst - överviktiga människor har alltid och kommer alltid att finnas oavsett.
Problemet är vad vi ger våra barn för mat idag. Det har länge varit lägre kostnader för barn än för te x fångar vad gäller maten. Mat för våra barn MÅSTE få kosta! De är våran framtid! Det är på dom vi bygger våran ålderdom! Men nej... Det är bara siffror, siffror, siffror och ju lägre dom siffrorna är - desto gladare blir våra politiker.
Kunde vi laga god, näringsrik, EKOLOGISK mat med riktiga fetter, riktiga vitaminer, riktiga spårämnen (inte tillsatta) så skulle vi slippa MÅNGA problem vi har idag - inte bara övervikt. Studier har visat att barn som inte får gluten, kolhydrater och andra ämnen blir helt fria från sin ADHD, Asperger, autism osv... DET är riktigt intressant.

Övervikt är dock ett dåligt accepterat problem idag. Det känns mera som ett "skyll dig själv, du har dålig karaktär" -problem än ett verkligen reellt problem.
Den enkla lösningen är gastric-by-pass... En operation -en farlig operation. Operation för överviktiga är aldrig bra. Det är också en väldigt enkel lösning för sjukvården. Man slipper även gå in på problemet till varför övervikten uppkom från början. Övervikt är ett symtom - inte ett problem. (Har skrivit detta förut, skriver det igen.) Därför fungerar inte gastric-by-pass i längden...

Så frågan är - hur fungerar då högre skatt...? Ska man då inte ha råd att äta sig fet? Övervikt rent biologisk är ju pga att man äter mer än vad man gör av med - men allvarligt...? Rökare vet att dom tar livet av sig - slutar dom för det...? Dom har inte ens ett psykologiskt problem, det är endast fysiskt...

............
Om inlägget verkar splittrat så är det för att jag är splittrad idag känner jag.... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar