Om mig

Mamma till tre pojkar, gift sedan några år tillbaka. Arbetar som handläggare. Bor i en liten sovande svensk stad där jag nu börjat, mycket smått, jobba som politiker. Ägnar en stor del av fritiden till träning då jag också leder egna pass inom Friskis & Svettis.
Jo, just det - en sak till. Jag har ibland ganska starka åsikter och står för dom! (Men ändrar gärna åsikt om du kan övertyga mig med fakta. :)

söndag 24 april 2011

"Diet spräckte Jessicas tarm" (lite äckelvarning)

http://www.aftonbladet.se/halsa/article12926791.ab
Kan man läsa i dagens Aftonbladet...

Tydligen har människan gått på en diet med Xtravaganza. Detta under en längre tid än vad som är rekommenderat. Till slut har avföringen tjockat till sig så att det blivit som cement och perforerat tarmen.

En fråga poppar upp...

Gick hon någonsin på toa och gjorde nr2...? Och om hon gjorde det - hur såg det ut? HADE hon avföring så var den mest troligen rinnande - förstoppningsdiarré även kallat. Borde man inte reagera när man inte har någon avföring eller allt bara rinner ut...? Det gör ju ONT om inte annat när man är förstoppad!

Sedan har vi även de som blivit vattenförgiftade. De ska dricka 3.5-5L vatten PER DAG!!! Detta UTÖVER de soppor (soppa = vatten) som de häller i sig... Fullständigt livsfarligt!

Men HUUUR kan folk gång på gång på gång på gång gå på dessa fagra löften om snabb viktminskning? Ja, det funkar för en del - självklart. Och självklart går du ner i vikt på enbart vätska. Det är ju dock inte fettet det tar på utan du bryter ner dig själv på ett felaktigt sätt.

Är man allvarligt överviktig sitter inte problemet i övervikten, övervikten är endast ett symtom på att något annat är fel i ditt liv, eller har varit fel i ditt liv. Soppor hjälper inte mot det. Inte heller LCHF, Atkins, Flygvärdinnedieten, Chipsdieten, osv, osv... Har du tur går du ner lite/mycket i vikt - men problemet kvarstår.
Nu snackar jag alltså allvarlig övervikt, när BMI går över 35 och du inte har det BMI't tack vare att du tränar hårt.

Därför är dessa snabba metoder så hemska! Det är (majoriteten) inte starka människor som hoppar på dessa dieter utan desperata människor som tar till varenda litet halmstrå som finns för att förhoppningsvis nå den där kroppen dom så desperat vill ha. -Om man nu nådde den kroppen...? Vad händer då...? Ordnar sig allt då...? Nej, det gör inte det - grundproblemet kvarstår. Därför blir det jojo-bantning. Det du gått ner går du upp igen för du har inte tagit tag i grundproblemet.
Inte heller hjälper omgivningens attityder mot övervikten... I allmänhetens ögon är en anorektiker mer duktig - för dom har diciplin - det har inte den överviktige. Sanningen är att båda lider lika mycket.

Så länge övervikten inte leder till hälsoproblem så förstår jag inte varför man inte ska få vara överviktig? Och om man nu har fått hälsoproblem...? Hjälper det då att du som normalviktig stirrar på den överviktiga när hon/han äter en glass, pizza, hamburgare, godis och påpekar att den nog inte borde göra det? Känner du dig duktig då? I mina ögon är du endast en patetiskt liten ursäkt till människa!


För dig som har svårt med dig själv och din kropp tycker jag ska titta på följande video med en människa som GER så otroligt mycket. LYSSNA på vad hon säger!

http://www.youtube.com/watch?v=u5VRRR9NchM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar