Om mig

Mamma till tre pojkar, gift sedan några år tillbaka. Arbetar som handläggare. Bor i en liten sovande svensk stad där jag nu börjat, mycket smått, jobba som politiker. Ägnar en stor del av fritiden till träning då jag också leder egna pass inom Friskis & Svettis.
Jo, just det - en sak till. Jag har ibland ganska starka åsikter och står för dom! (Men ändrar gärna åsikt om du kan övertyga mig med fakta. :)

tisdag 9 augusti 2011

"Kreativ bilkörning 7.5 hp"

I höst kommer "Alternativ bilkörning" att ge en kurs i "Kreativ bilkörning 7.5 hp". En kurs vi hoppas ni alla kommer tycka om.



Kursen innebär både teoretiska och praktiska delar.

Den teoretiska delen innehåller lektioner med lärare som är handplockade ur polisens belastningsregister för trafikförseelser. Deras kunskaper inom detta område är svårt att överträffa. Vi hittar lärare som börjat med enstaka p-böter till vårdslöshet i trafik och även ett och annat rattfyllo (nog anar vi lite drograttfylla i det, men inget bevisades).

Den praktiska delen innebär övningar, ute i trafiken på följande moment:
-Hur tight kan man köra ut mitt framför en bil?
-Hur snabbt kan man gå tillbaka efter en omkörning? (Vi gör övningen flera gånger, som sagt mitt ute i trafiken, tills ni alla kan ana eller åtminstone känna stötfångaren på bilen ni kör om.)
-Vi övar även på omkörning när man har möte, speciellt möte med lastbil. Här gäller det att ha större avstånd till bilen ni kör om än de ni möter.
-Att hålla 80km/h på en 100km/h väg. Finns även alternativet att hålla 80km/h på en 30km/h väg. Om så önskas kan båda erbjudas.
-Parkering nära en annan bil, slå upp bildörren på den bilen. För alla dessa gånger ni kommer till parkeringsplatsen och det är 40 lediga platser, men bara 2 bilar på parkeringen - vi vet och känner eran panik. Med denna övning vill vi lugna er och öva på att parkera så nära en av dessa, eller helst båda bilarna och slå upp bildörren mot den så att ni känner den andra bilen.
-Traktorkörning på motorväg, vi kan även erbjuda EPA-traktor om ni känner er mer bekväma med det.
-Quick-stop på motorvägen. För alla dessa gånger man behöver kissa, eller ta sig en rökpaus när man är på motorvägen. Vi stannar helt enkelt till längs med motorvägen, precis intill sidolinjen och ställer oss lätt lutade mot bilen och utför valfri syssla.
-Störst kör först! Här får vi prova en lastbil, både med och utan släp - lastbilskörkort är inget krav - och köra lite vart vi vill och hur vi vill.
-Snabbast vinner! Japp, lite kappkörning sista dagen brukar vi hinna med. Denna övningen är speciellt spännande eftersom den snabbaste vinner valfri kista hos Fonus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar