Om mig

Mamma till tre pojkar, gift sedan några år tillbaka. Arbetar som handläggare. Bor i en liten sovande svensk stad där jag nu börjat, mycket smått, jobba som politiker. Ägnar en stor del av fritiden till träning då jag också leder egna pass inom Friskis & Svettis.
Jo, just det - en sak till. Jag har ibland ganska starka åsikter och står för dom! (Men ändrar gärna åsikt om du kan övertyga mig med fakta. :)

onsdag 6 juli 2011

Politik - en återgång till det gamla...?

När man diskuterar politik och de utförsäkringarna som sker nu så kommer nästan alltid, från de som tycker nuvarande systemet är bra (?!), argumentet om hur det var innan. Att man sjukpensionerade x-antal människor varje år.

Men - är det någon som, på ALLVAR - tror att det någonsin kommer att bli som det var då? Att vi kommer gå tillbaka till exakt samma system som då...?

Det känns som ett otroligt svagt argument för att behålla idiotin som den är just nu. För inte kan dom på allvar tro själva att det skulle bli som innan?! Eller tycka att det som händer nu - är bra?!

Läste en intressant insändare i tidningen från en KD-politiker som pratade om att S, Mp, V och SD nu har skickat frågan till regeringen om att fixa till detta med sjukförsäkringen. Hon ojade sig SÅÅÅ över att denna alliansen så ohejdat skulle stressa fram ett förslag som man inte ALLS visste vad resultatet skulle bli. Jo, de remissinstanser som hade svarat hade gett reservationer och tyckte inte att det var bra. Och OJ så hemskt det var?! SÅ tänkte ju minsann inte dom! Nejdå, dom tog ju fram sjukförsäkringen efter mycket grundligt arbete... Och inte ALLS fick dom varningar innan om vad som skulle hända? Nejdå...
Hon måste må bra däruppe - bland sina rosa moln...? Och lite pling-plong-musik kanske...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar