Om mig

Mamma till tre pojkar, gift sedan några år tillbaka. Arbetar som handläggare. Bor i en liten sovande svensk stad där jag nu börjat, mycket smått, jobba som politiker. Ägnar en stor del av fritiden till träning då jag också leder egna pass inom Friskis & Svettis.
Jo, just det - en sak till. Jag har ibland ganska starka åsikter och står för dom! (Men ändrar gärna åsikt om du kan övertyga mig med fakta. :)

torsdag 7 mars 2013

Skara Kommun - kommunen som gör som den vill?

Idag tänkte jag prata om hur min kommun behandlar sina invånare...



I närheten av där jag bor så finns ett företag "Svenska Lantägg" som har beslutat sig för att expandera i Skara - vilket är jättekul! Fler arbetstillfällen, mer inkomst till vår kommun! För att kunna göra detta så behövde de dock köpa till mer mark framför sin byggnad - Skara Kommun ställde sig unisont upp och sa "-JAJAMENSANN - DET FIXAR VI!" och sålde mark till dem. Vi som bor här fick skriva på papper att vi godkände detta. Vem vill vara emot nya arbetstillfällen? Framförallt så skulle det inte innebära någon förändring för oss.

Eller - DET VAR VAD VI TRODDE!!!

Idag ser det ut som nedan (vi bor i huset med flaggan på.)

Den blå pilen pekar på Svenska Lantägg, den gröna pilen pekar på Ö&B. De gula linjerna är gång och cykelväg - där kör även stadstrafiken EN gång varje timme mellan 8-17.

Någonstans efter att köpet blev klart har Skara Kommun bestämt sig att "-Vi kan inte längre ha blandtrafik (dvs bilar och lastbilar på samma väg) förbi Svenska Lantägg (SL)." Alltså bestämmer man sig då för att man måste stänga av en del av vägen förbi SL, se nedan:


Den lila linjen markerar ungefär vart de vill stänga av vägen. Det är drygt 400 meter väg.
Problemet som uppstår är att vi som bor på avfarten från den avstängda vägen plus all trafik för de boende över och bakom vårt område inte längre kan ta sig hem.
-"Hur löser vi detta?" tänker Skara Kommun.

Jo! -Det finns ju en gång och cykelväg?! Den tar vi och skapar en väg av! Se nedan:


Det är inte "Rocket science" att förstå att vi INTE vill att denna väg byggs. Från att ha haft en baksida där endast gångare och cyklar varit - till att nu ha biltrafik, dagligen!
Denna gång- och cykelväg används idag flitigt av barn som cyklar till skolan, människor som är ute och går, motionscyklar, löptränar osv... Dessutom finns på grönområdet till vänster om den lila linjen idag en pulkabacke - en av de få i staden.
Enligt de som har ritat på hur den nya bilvägen ska byggas finns det plats för att bygga en villaväg samt en gång- och cykelbana. (Vi boende kan inte se hur det finns plats, men tydligen gör det det - på pappret. De har ju inte varit HÄR och tittat... *himlar med ögonen*) För att vi ska slippa störas av biltrafiken så ska man bygga plank mot vägen...


Vad som gör det hela obegripligt är att Skara Kommun accepterar "blandtrafik" enligt nedan:
Det kommer inte finnas något alternativ för lastbilarna att ta sig till SL på något annat vis än via den rondellen där flaggan står. Alltså MÅSTE bilar och lastbilar mötas hela den vägen där den lila linjen är uppritad - och DET går jättebra?! Notera att denna sträcka nästan är 600 meter!

Igår så var vi på ett "Samrådsmöte" angående detta och den synen som representanterna för vår kommun uppvisade mot oss boende var skrämmande!
Du kan som boende i denna kommunen ALDRIG vara säker på att kommunen inte får för sig att ändra i detaljplaner så att du får biltrafik precis utanför din tomt. -Att du själv investerat flera miljoner i att bygga ett hus som ligger på en återvändsgränd med endast gång- och cykeltrafik på baksidan är inget som du kan vara trygg i!

Sedan undrar dom varför ingen vill flytta till Skara...?

Borde man inte ta hand om de människor som valt att investera flera miljoner för att bo i en kommun? Eller de som överhuvudtaget valt att bosätta sig i den kommunen - oavsett investering?
Att köra över människor - är det ett nytt reklambudskap?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar